#05 Brandul tau se simte ca o haina din anii 90? ⌛️ 03:38

Avatar Simona Buzatu | February 8, 2022

Gandeste-te ca esti in prima zi de liceu si intrii pe poarta. Te ingrijoreaza probabil tinuta ta, sa nu cumva sa intri in clasa gresita sau sa spui ceva prostesc elevilor din clasele mai mari.

Acum, gandeste-te la ziua absolvirii. Te-ai schimbat mult in cei 4 ani. Aceeasi experienta de transformare are loc si in branding. Poate ca brandul tau nu are o faza sic si nu va suferi din dragoste, dar se va maturiza si isi va ingusta campul de activitate. Modul in care te prezinti lumii se va schimba.

Daca ti-ai pornit afacerea acum ceva ani si incepe sa se simta ca o haina din anii 90, e timpul sa te opresti putin. Acorda-ti timp pentru a-ti re-examina scopurile si a te decide asupra unei noi directii. Strategiile de brand traiesc practic pentru genul acesta de situatii. Situatia mea favorita este sa-mi ajut colegii antreprenori sa descalceasca itele unei rebranduiri.

Daca esti intr-o criza profesionala, cea mai buna decizie pe care ai putea-o lua este sa angajezi un strateg de brand. Ai nevoie sa scalezi, daca vrei sa cresti, nu poti sa faci totul sigur la nesfarsit. Si daca incerci, vei atinge un prag al veniturilor care nu da randament. Este insa infricosator sa iti lasi brandul mult iubit in mainile altcuiva, indiferent de cat de talentat este.

Un strateg de brand te poate ajuta sa iti lasi brandul in mainile capabile ale persoanelor pe care le angajezi, pentru ca vor avea reguli bune de urmat. Vei putea sa oferi echipei tale instrumentele de care au nevoie pentru a intelege brandul si a face totul corect.

Daca vrei sa cresti impactul, veniturile si bucuria interioara, scalarea eficienta este esentiala. Ai dori sa-ti cresti preturile. Ai dedicat timp slefuirii talentelor care te-au ajutat sa devii un expert in domeniul tau. Preturile tale nu reflecta inca investitia. Se intampla multor antreprenori.

Vad adesea persoane care isi incep afacerile cu preturi mici, pentru a se afirma. La momentul respectiv pare o idee buna. Desi ma opun categoric ideii de a te pozitiona in zona serviciilor ieftine, am vorbit despre asta intr-un film anterior.

Dupa o vreme, preturile mici nu mai sunt sustenabile. Provocarea apare in momentul in care ai clienti care revin sau ti-ai construit o reputatie pentru un anumit pret. In acel moment, angajarea unui strateg de brand este nepretuita. Prin relansarea brandului, creezi un mesaj si o identitate mai puternice, care sa-ti atraga noi clienti ideali.

“Clientul tau ideal” s-a schimbat de-a lungul timpului. Sa spunem ca la inceput erai brutar, dar in timp ti-ai schimbat activitatea intr-un proprietar de restaurant veritabil cu servicii complete. Oricare ar fi diferenta si situatia, daca noul tau client ideal nu se mai potriveste cu aspectul si exprimarea ta veche este timpul unei revizuiri generale.

Din nou, acesta este momentul in care intervine un strateg de brand. Iti voi pune intrebarile dificile si voi cauta valorile si dorintele reale ale clientilor cu care vrei sa lucrezi. O zona pe care ma concentrez cu clientii mei este crearea de legaturi profunde si emotionale cu clientii potriviti.

E firesc ca un brand mai matur sa aiba un set nou de clienti ideali, fata de atunci cand s-a lansat. Treaba mea este sa te ajut sa identifici felul in care mesajul evolueaza pentru a se potrivi cu evolutia brandului.

Indrazneste si reseteaza !Bun venit in studio la Artvisiona! Din 2003 oferim servicii complete pentru antreprenori in toate eforturile de marketing online si offline, imbinand tehnici traditionale si digitale de promovare si creatie de continut pentru afaceri locale si internationale, pornind cu strategie si design de brand, pana la consultanta si educatie in marketing.
✨ De la idee la business. Constructie, comunicare si promovare de brand si rebrand pentru orice stadiu al afacerii tale: start-up, repozitionare, scalare, revitalizare;
✨ Strategie de brand si marketing;
✨ Creatie de continut pentru mediul online si offline.