#28 Revitalizarea de brand printr-o solutie completa ⌛️ 05:22

Avatar Simona Buzatu | March 30, 2022

Construirea unui brand puternic reprezinta indiscutabil cheia spre succes in lumea afacerilor de azi, iar o delimitare solida este obligatorie in construirea unui brand puternic si convingator.

Delimitarea brand-ului este modalitatea prin care te diferentiezi de concurenta, prin asocierea unui aspect superior de functionalitate cu multiple beneficii pentru clienti.

In termeni de branding, delimitarea poate avea legatura cu oricare dintre combinatiile urmatoare: de la caracteristicile fizice ale produsului, la raspunsul emotional declansat de brand, aspecte care tin de prezentarea sa, pret ridicat sau foarte scazut, povestea brand-ului tau si chiar experienta clientului cu brand-ul per ansamblu.

Exista multe modalitati de diferentiere, arta consta in a crea si aplica cea mai eficienta strategie de diferentiere a brand-ului intr-o maniera care reflecta corect personalitatea, valorile, promisiunea, modalitatea de functionare si caracteristicile cheie ale brand-ului.

În cazul in care brandului tau ii lipseste personalitatea sau este insuficient dezvoltat poate beneficia de o revitalizare folosind un anumit proces, cum ar fi sistemul nostru INCUBRAND by Artvisiona.

Ai o pozitionare a brand-ului coerenta fata de concurenta? Deti un loc semnificativ in mintea consumatorilor?

Din pacate, in ziua de azi prea multe strategii de brand, ignora rostul delimitarii strategice. In schimb, apeleaza la factori de diferentiere simpli, cum ar fi pretul sau serviciul, care nu doar ca sunt ieftine in zilele noastre, dar limiteaza succesul pe tremen lung. Diferentierea strategica de brand duce conceptul de pozitionare la un nivel mai profund. Brand-ul devine mai important pentru consumator deoarece acesta il poate integra direct in viata sa pentru ca-i ofera semnificatie. Treaba unui manager de brand este sa stabileasca modul in care brand-ul devine semnificativ pentru consumatori, prin identificarea acelor elemente de diferentiere care nu doar ca fac ca un brand sa fie important pentru consumatori, ci le si afecteaza decizia de achizitie.

De exemplu, Starbucks vinde cafea. Cafeaua Starbucks are un pret premium pe care clientii nu sunt deranjati sa il plateasca. Asta se datoreaza faptului ca Starbucks a creat un element strategic de diferentiere, semnificativ pentru clientii sai si care nu mai este folosit de alte brand-uri. Starbucks a creat o sub-categorie In cadrul careia se face apel la emotiile consumatorilor. Intreaga experienta de brand Starbucks este semnificativa pentru consumatori si le-a permis sa perceapa preturi mai mari pentru cafea decat concurenti sai, Dunkin’ Donuts.

Un alt exemplu concludent este Harley Davidson. Consumatorii cumpara produsele datorita elementelor strategice de diferentiere care fac ca brand-ul sa fie mai semnificativ pentru ei. Platesc pentru promisiunea brand-ului si pentru experienta de libertate si grup. Aleg acest brand fata de altele deoarece elementul strategic de diferentiere este important pentru ei.

Cum sa Eviti Diferentierea Inutila?

Este usor sa cazi victima lansarii de promisiuni false bazandu-te pe elemente de diferentiere care au prea putina semnificatie pentru consumatori. Aminteste-ti ca branding-ul inseamna sa creezi perceptiile corecte in mintea consumatorului care se bazeaza pe elemente de diferentiere de pret sau serviciu, au numai de pierdut pe termen lung din doua motive:

Orice alta companie iti poate depasi preturile in orice moment

Fiecare brand pretinde sa ofere un serviciu incredibil, dar putine se tin de promisiune. Clientii stiu acest lucru si ignora astfel de afirmatii. Cu alte cuvinte, brand-urile se bazeaza pe preturi promotionale pentru a genera vanzari pe termen scurt in loc sa se concentreze pe elemente strategice de diferentiere care sa creeze loialitate de brand, achizitii repetate si marketing bazat pe recomandare pe termen lung.

Strategiile de brand fara perspectiva sunt o greseala

In plus, consumatorii observa ca desi toate brand-urile promoveaza servicii incredibile de relatii cu clientii, realitatea este departe de adevar, astfel ca afirmatia si-a pierdut orice semnificatie pentru consumatori.

Ce trebuie sa stii despre dezvoltarea unei strategii de diferentiere de brand este sa gasesti un element cheie de diferentiere care sa fie semnificativ, important si cu influenta asupra publicului tau tinta si apoi sa stapanesti acel element de diferentiere in cadrul pietei.Bun venit in studio la Artvisiona! Din 2003 oferim servicii complete pentru antreprenori in toate eforturile de marketing online si offline, imbinand tehnici traditionale si digitale de promovare si creatie de continut pentru afaceri locale si internationale, pornind cu strategie si design de brand, pana la consultanta si educatie in marketing.
✨ De la idee la business. Constructie, comunicare si promovare de brand si rebrand pentru orice stadiu al afacerii tale: start-up, repozitionare, scalare, revitalizare;
✨ Strategie de brand si marketing;
✨ Creatie de continut pentru mediul online si offline.