#22 Cum gestionezi publicitatea negativa? ⌛️ 03:40

Avatar Simona Buzatu | February 16, 2022

Ca detinator al unei afaceri ar trebui sa fii mereu pregatit sa gestionezi publicitatea negativa si efectele pe care le poate avea asupra afacerii tale. Urmeaza acesti pasi pentru a minimiza pagubele de reputatie si a repune lucrurile pe fagasul lor. Evalueaza unde exista potential pentru publicitate negativa in cadrul afacerii. Trebuie sa faci tot ce poti sa rezolvi situatiile inainte sa devina o problema. De exemplu prin returnarea produselor de slaba calitate furnizorului, introducerea unor proceduri mai stricte de sanatate si siguranta sau discutiile cu personalul nemultumit.

Informatia se distribuie rapid

Fii constient de viteza cu care se distribuie informatia, mai ales prin mediile sociale de relationare si actioneaza rapid pentru a contracara vestile proaste. Tine minte ca nu esti primul care se va confrunta cu probleme. Imbunatateste-ti strategia prin exemplul altor companii care au gestionat cu succes crize.

Tine oamenii informati

Lipsa comunicarii incurajeaza barfa si speculatiile, asa ca tine-ti angajatii, clientii si furnizorii la curent.

Adreseaza inadvertentele

De exemplu, daca stii despre o campanie Tweeter impotriva ta, difuzeaza versiunea ta a situatiei. Contacteaza editorii daca a fost publicata informatia gresita si solicita politicos o retractare publica. De asemenea, foloseste-ti pagina de internet sau canalele de social media pentru a risipi indoielile.

Fii pregatit sa iti ceri scuze

Asta nu inseamna o recunoastere a vinei, dar va demonstra ca iti iei responsabilitatile in serios. Poate, de asemenea, detensiona o situatie inainte sa scape de sub control. Fara comentarii implica faptul ca ascunzi ceva.

Desemneaza un purtator de cuvant si asigura-te ca tot personalul stie sa directioneze toate intrebarile media catre acea persoana. Trebuie sa fie cineva care poate ramane calm sub presiune si care sa poata gestiona posibile intrebari jenante.

Da o declaratie scrisa

Daca este cazul, da o declaratie scrisa. Intereseza-te de termenul limita al jurnalistilor si incearca sa oferi macar o declaratie initiala pana cand este pregatita o explicatie pe larg. Incearca sa intelegi nevoia media de a povesti. Ai putea indeparta publicitatea negativa subliniind o poveste mai mare in alta parte.

Angajeaza o agentie de comunicare

Gandeste-te sa angajezi o agentie care poate sa se ocupe de criza prin care treci si sa se asigura ca nu vor mai exista altele. In cazul unui adevarat dezastru, de exemplu un produs defect care ar putea fi periculos, un proces al unui angajat sau chiar un accident- vei avea nevoie de ajutor de la profesionisti.

Odata ce se linistesc lucrurile, revizuieste cele intamplate si gandeste-te la modalitati in care ai fi putut actiona si care ar fi dus la rezultate mai bune. Reconstruieste reputatia firmei prin generarea unui PR bun - de exemplu prin sustinerea muncii de caritate sau prin lucrul in folosul comunitatii. Construieste relatii cu jurnalistii, astfel incat ,daca situatia se repeta, ei vor avea unele cunostinte despre tine si afacerea ta.Bun venit in studio la Artvisiona! Din 2003 oferim servicii complete pentru antreprenori in toate eforturile de marketing online si offline, imbinand tehnici traditionale si digitale de promovare si creatie de continut pentru afaceri locale si internationale, pornind cu strategie si design de brand, pana la consultanta si educatie in marketing.
✨ De la idee la business. Constructie, comunicare si promovare de brand si rebrand pentru orice stadiu al afacerii tale: start-up, repozitionare, scalare, revitalizare;
✨ Strategie de brand si marketing;
✨ Creatie de continut pentru mediul online si offline.