#24 Brandul tau are valori? ⌛️ 02:30

Avatar Simona Buzatu | March 2, 2022

Brandurile nu mai pot fi diferentiate doar pe caracteristici, beneficii sau pret. In ziua de azi, ele sunt prea multe, iar clientii au foarte multe optiuni. Brandurile sunt intotdeauna diferentiate prin valorile lor comune. Daca valorile pe care le reprezinta brandul tau nu sunt aliniate la valorile clientului ideal, nici o actiune de marketing nu il va face sa isi schimbe parerea.

Ca si in alte relatii, increderea este ceea ce tine lucrurile împreuna si defineste calitatea reputatiei. Esti o adevarata afacere cu valori proprii sau nu? Atat de simplu este.

Iata o lista a lucrurilor pe care proprietarii de branduri bazate pe valori intotdeauna le duc la bun sfarsit pentru a construi relatii de incredere cu clientii:

  • isi valorifica scopul mai mult decat profiturile;
  • nu orice actiune trebuie sa fie o vanzare;
  • se concentreaza asupra lucrurilor pe care banii nu le pot cumpara;
  • isi duc pana la capat convingerile lor si nu doresc sa se conformeze modei la fiecare pas;
  • asculta mai mult dorintele clientilor;
  • isi doresc sa imbunatateasca calitatea vietii pentru comunitatea de clienti.

Brandurile cu valori fac intotdeauna ceea ce este bine. Este un principiu simplu, dar putin folosit, pentru ca majoritatea celor care au un brand, nu dedica timp pentru a-l constientiza. Este inevitabil ca fiecare brand sa se confrunte cu o anumita forma de schimbare, controversa si criza. Si în aceste momente provocatoare, actiunile unui brand transmit cel mai bine valorile sale. Intr-o lume ce asteapta mereu acel lucru ideal, brandurile bazate pe valori sunt disciplinate, concentrate, consecvente si credibile.

Obiectivul managementului de brand bazat pe valori este de a face ceea ce trebuie fara a agoniza problemele specifice. Atunci cand liderii stiu care sunt valorile brandurilor pe care le conduc, alegerile se pot vedea mai clar, deciziile se pot lua mai usor si astfel reusesc sa contribuie la bunastarea comunitatii.Bun venit in studio la Artvisiona! Din 2003 oferim servicii complete pentru antreprenori in toate eforturile de marketing online si offline, imbinand tehnici traditionale si digitale de promovare si creatie de continut pentru afaceri locale si internationale, pornind cu strategie si design de brand, pana la consultanta si educatie in marketing.
✨ De la idee la business. Constructie, comunicare si promovare de brand si rebrand pentru orice stadiu al afacerii tale: start-up, repozitionare, scalare, revitalizare;
✨ Strategie de brand si marketing;
✨ Creatie de continut pentru mediul online si offline.