#20 Nu investi in strategia de brand daca… ⌛️ 03:45

Avatar Simona Buzatu | February 8, 2022

Esti pe cale sa te lansezi pe un nou si indraznet drum al carierei tale: ai decis sa-ti infiintezi propria afacere. Felicitari!

Dar exista o problema. Nu stii de unde sa incepi. Cu cat cauti mai mult, cu atat iti dai seama ca exista tot soiul de specialisti care pot ajuta antreprenorii.Volumul optiunilor este coplesitor. Toti iti vor banii. Asa ca, de unde incepi? Voi incerca sa reduc procesul luarii decizie cu 1.

Iata 5 Motive Serioase pentru a Nu Investi inca intr-o Strategie de Brand

1. Nu ai un plan de afacere

Ai dificultati in a te decide asupra elementelor de baza ale afacerii. Pentru a lucra cu un strateg de brand, trebuie sa stii cat de cat ce vrei sa faci si unde vrei sa te indrepti. Unele dintre aceste decizii vor evolua, evident. Dar trebuie sa ai suficienta viziune pentru ca strategul tau de brand sa te poata ajuta sa ajungi acolo.

Planul afacerii este un exercitiu necesar inainte de a merge mai departe. Este prima piesa a fundatiei. Fara acesta nu se poate construi nimic mai departe. Daca nu esti inca sigur referitor la ce este inca afacerea ta, iata cateva intrebari la care sa raspunzi inainte de a lucra cu un strateg de brand.

  • Care este teritoriul targetat si market share-ul?
  • Cine sunt competitorii directi si indirecti, online si offline?
  • Este afacerea ta usor copiat de catre altcineva?
  • Care este investitia si profitul estimat?

Acestea sunt doar o mica parte din intrebarile necesare la care trebuie sa gasesti raspunsul. Cu toate acestea, daca nu iti este usor sa construiesti un plan de afacere, intreaba-ne, avem un pachet conceput special pentru tine, care te va indruma in directia corecta.

2. Nu esti pregatit

Daca inca nu ai lucrat cu un client, te sfatuiesc sa amani procesul de realizare a strategia de brand. E posibil sa iti dai seama ca targetul pe care-l tintesti nu este ideal dupa ce lucrezi cu el o vreme, este, de asemenea, posibil sa-ti ajustezi ideea de afaceri destul de mult in primele luni pana iti dai seama cum lucrezi cel mai bine.

Exista insa o exceptie. Daca investesti multi bani la inceput cu dezvoltarea produsului, vei dori sa investesti in brandul tau pentru a ajuta la vanzarea produsului.

3. Nu-ti permiti sa implementezi planul

Trebuie sa cheltui bani pentru a face bani, dar nu are rost sa investesti in strategie si planificare daca nu poti investi, de asemenea, in implementare. Costurile de implementare pot varia in functie de complexitate si durata. Cere o evaluare pentru tot proiectul inca de la inceput si apoi evalueaza bugetul tau. Daca nu iti permiti, mai bine mai asteapta.

4. Nu ai timp

Este afacerea ta, tu esti expertul. Nu te astepta sa ai toate raspunsurile din afara, nu se va intampla. Strategia de brand se poate realiza doar în echipa: strategist de brand si antreprenor. Împreuna parcurgem un proces prin care analizam si restrângem informatiile pâna la stabilirea esentei brandului, adica pozitionare unica în piata tintita.

5. Te astepti sa se amortizeze imediat

Construirea unui brand este o investitie pe termen lung in afacerea ta si are un efect cumulativ in timp. Cu cat iti exploatezi mai mult brandul si cu cat sunt mai expusi clientii tai ideali la el, cu atat devine mai valoros. Efectul brandului tau este amplificat de numarul de persoane la care ajunge.Bun venit in studio la Artvisiona! Din 2003 oferim servicii complete pentru antreprenori in toate eforturile de marketing online si offline, imbinand tehnici traditionale si digitale de promovare si creatie de continut pentru afaceri locale si internationale, pornind cu strategie si design de brand, pana la consultanta si educatie in marketing.
✨ De la idee la business. Constructie, comunicare si promovare de brand si rebrand pentru orice stadiu al afacerii tale: start-up, repozitionare, scalare, revitalizare;
✨ Strategie de brand si marketing;
✨ Creatie de continut pentru mediul online si offline.