#01 Te conectezi cu publicul tau? ⌛️ 02:42

Avatar Simona Buzatu | February 4, 2022

Experienta de brand intr-un magazin de vechituri

Inchipuie-ti ca intri intr-un magazin de vechituri. Fiecare metru patrat este plin de lucruri. Umerasele de haine sunt pline, iar rafturile stau sa cada. Incaltaminte este aliniata de-a lungul peretilor si miroase ca in vechea camera a bunicii. Cand te indrepti spre un umeras si iei un tricou alb simplu, la ce pret te astepti? 2 euro? 5 euro?

Experienta de brand intr-un magazin de lux

Inchipuie-ti acum ca intri intr-un magazin de lux. Sunt numai 20 de produse in tot magazinul, toate atent expuse. Esti intampinat de un barbat in costum si ti se ofera un pahar de sampanie. Cat costa tricoul alb acum? 50 de euro? 150 de euro?

In asta consta puterea construirii unui brand.  Acelasi produs, preturi complet diferite. Experiente diferite si pozitionari diferite pe piata.

Atunci cand brandul tau seamana cu o gramada dezordonata sau daca oferi absolut orice fel de produse, oamenii se asteapta la un chilipir. Atragi persoane care cumpara in functie de pret si vanatori de oferte. Dar, daca ti-ai faurit cu atentie experienta de brand si daca ai cautat cu atentie cele mai bune produse pe care sa le oferi. Oamenii se asteapta sa plateasca mai mult.

Cum functioneaza psihologia in branding?

E o chestiune de psihologie. Le oferim oamenilor indicii subconstiente care le spun ce asteptam de la ei. Dincolo de pret, ne comunica valorile, experienta pe care o oferim si daca suntem sau nu de incredere. Daca ai senzatia ca exteriorul nu se potriveste cu interiorul trebuie sa alegi indiciile corecte pentru a atrage clientii potriviti.Si nu e atat de misterios si complicat pe cat ai crede din fericire psihologia umana nu se prea schimba in timp.

Odata ce invatam simplele schimbari emotionale pe care trebuie sa le facem in brandul nostru, ne putem conecta cu oamenii la acel nivel instinctual. Si acolo se intampla magia.

Indrumare catre construirea corecta de brand

Am si vesti bune: Poti incepe chiar acum. Obtine claritatea brandului pentru a afisa incredere si siguranta. Nu-ti mai pierde timpul si banii cu tactici ineficiente de construire a brandului. Scapa din etapa care te tine la acelasi nivel al veniturilor.

Gata cu experienta de magazin de vechituri care se vrea de lux. Construieste un brand pe care oamenii si-l doresc si pentru care sunt dispusi sa plateasca.Concentreaza-te pe a fii cea mai buna si sclipitoare versiune a ta, in loc sa faci apel la un numitor comun inferior.

Incepe acum!

✔️ Prezentare realizata de Simona Gabriela Buzatu, fondatoarea Artvisiona, specialist in brand si marketing etic.


Bun venit in studio la Artvisiona! Din 2003 oferim servicii complete pentru antreprenori in toate eforturile de marketing online si offline, imbinand tehnici traditionale si digitale de promovare si creatie de continut pentru afaceri locale si internationale, pornind cu strategie si design de brand, pana la consultanta si educatie in marketing.
✨ De la idee la business. Constructie, comunicare si promovare de brand si rebrand pentru orice stadiu al afacerii tale: start-up, repozitionare, scalare, revitalizare;
✨ Strategie de brand si marketing;
✨ Creatie de continut pentru mediul online si offline.