#03 Cum sa-ti resetezi afacerea? ⌛️ 03:15

Avatar Simona Buzatu | February 8, 2022

Primele mele 12 luni in afacere aratau cam asa: incercam sa fiu totul pentru toata lumea si esuam lamentabil. Blocata in ciclul lipsei banilor care ducea la lipsa clientilor. Cand mi-am dat in sfarsit seama de ce imi lipsea, adica un brand convingator si clar, eram in continuare blocata in agitatia livrarii unui material, agitatia gasirii unui alt client, agitatia livrarii urmatorului material...si tot asa. Trebuia sa-mi dau seama cum sa fac loc si sa-mi resetez afacerea.

Odata ce am descoperit si am inceput sa-mi traiesc brandul, a fost ca si cand am indepartat barajul din fata rezultatelor pe care le cautam. Brusc m-am simtit comfortabila si increzatoare in brandul meu, deoarece imi reprezenta in sfarsit cele mai bune calitati.

De ce este atat de dificil sa gasesti acea siguranta de brand de nestramutat? Pentru ca lucrezi in cadrul afacerii tale, in loc sa lucrezi asupra ei. Este usor sa te lasi prins in ciclul hranirii monstrului nesfarsit al continutului de media, raspunsului la zecile de e-mailuri si strecurarii ale muncii pentru client intre toate. Daca nu te opresti sa fii atent la brandul tau, acesta devine tot mai neclar, pe zi ce trece.

Prea multe obiecte stralucitoare iti distrag acum atentia: postari pe blog, actualizarea siteului, relatari pe Instagram! Afilierea la pagini de internet! Pinterest, Facebook. Intelegi unde bat ? Problema in a sari de la o tactica la alta este ca nu obtii rezultatele pe care le cauti.

Daca investesti mai intai in brandul tau, tactica obiectelor stralucitoare functioneaza mai bine.

Nu stii care este primul pas?
Nu esti singur. Vorbesc zilnic cu antreprenori buni, ambitiosi care vor sa faca salturi rapide cu afacerea lor, dar sunt blocati pentru ca nu stiu de unde sa inceapa.

Spune-mi daca recunoasti urmatoarele afirmatii:

  • Brandul meu mi se pare imprastiat;
  • Am foarte multe idei, dar am probleme cu implementarea lor;
  • Nu sunt niciodata sigur daca actiunile mele respecta sau nu brandul;
  • Improvizez pe parcurs;
  • Incerc mereu sa fac totul singur, dar sunt in prea multe directii;
  • Brandul meu nu ma reprezinta.

Toate aceste provocari duc la un brand mai putin clar si nu foarte sigur.

Iata si vestile “rele”. Nu conteaza la cate seminarii si cursuri participi, cate tactici de marketing implementezi sau cate ore muncesti. Daca brandul tau nu este clar, iti blochezi cresterea si-ti limitezi posibilitatile.

Dar, din fericire, am si vesti grozave. Se poate rezolva foarte simplu. Construirea unei strategii de brand care sa-ti faca brandul puternic. Este una dintre cele mai influente activitati pe care le poti face. Brandul tau este centrul a tot ceea ce faci pentru afacerea ta.

Impinge asadar prima piesa de domino si convinge-te singur.Bun venit in studio la Artvisiona! Din 2003 oferim servicii complete pentru antreprenori in toate eforturile de marketing online si offline, imbinand tehnici traditionale si digitale de promovare si creatie de continut pentru afaceri locale si internationale, pornind cu strategie si design de brand, pana la consultanta si educatie in marketing.
✨ De la idee la business. Constructie, comunicare si promovare de brand si rebrand pentru orice stadiu al afacerii tale: start-up, repozitionare, scalare, revitalizare;
✨ Strategie de brand si marketing;
✨ Creatie de continut pentru mediul online si offline.