#08 Nu stii care este rostul tau? ⌛️ 04:14

Avatar Simona Buzatu | February 8, 2022

Cu totii vrem sa gasim acel lucru pentru care vom fi cunoscuti. Sunt atat de multe posibilitati incat poate fi coplesitor. Suntem buni la multe lucruri si pare ca suntem inconjurati de o multitudine de optiuni. Am putea merge in orice directie, dar nu stim care este directia corecta. Teama este ca alegi lucrul gresit si vei ajunge intr-un loc in care nu iti doresti. Poate nu alegi nimic sau in cele mai multe cazuri esti atat de nehotarat incat alegi totul. Lipseste concentrarea, claritate, si in consecinta, povestea devine incredibil de intortocheata.

"Daca nu poti explica ceva unui copil de sase ani, atunci nici tu nu ai inteles." - spunea Albert Einstein

Nu stii care este rostul tau?

Nimeni nu stie!

Imagineaza-ti ca rupi pagini din cateva carti din biblioteca si le arunci pe podea. Ce s-ar intampla daca ai lua pagini la intamplare, le-ai pune unele peste altele si ai incepe sa citesti? Nu ar avea niciun sens! Nimic nu se potriveste, nu exista o poveste clara si totul este diferit. Exact asta este perceptia oamenilor despre tine atunci cand nu esti custodele a ceea ce impartasesti. Cand nu selectezi ceea ce proiectezi si nu spui o poveste clara.

Iti voi spune ce am facut pentru a-mi clarifica povestea si cum m-a ajutat la cresterea publicului. Un prim pas este decizia de a refuza orice nu reprezinta acel singur lucru pentru care vrei sa fii cunoscut. Nu proiecta nimic care nu este aliniat la acel ceva. Este un concept simplu, dar in acelasi timp dificil de aplicat.

Oamenii vor sa stie la ce sa se astepte. Isi doresc stabilitate. Singurul motiv pentru care se aboneaza sau urmaresc pe cineva este pentru ca isi doresc mai mult din respectivul lucru. Vor mai mult din orice i-a atras de la bun inceput.

Cu alte cuvinte, atragi ceea ce proiectezi. Dar daca proiectezi zgomot, nu vei atrage nimic. Zgomotul este o combinatie de mai multe lucruri. La nivel individual, ceva poate parea dragut, dar cand adaugi straturi peste straturi, in cele din urma creezi disonanta. Daca vrei sa fii observat, trebuie sa fii curatorul a ceea ce impartasesti. Trebuie sa proiectezi selectiv lucrul pentru care vrei sa fii cunoscut. Doar asa te poti evidentia in multime. Cu cat este mai restransa aria ta, cu atat vor reusi oamenii sa te inteleaga mai bine.

Vei fi oricum incadrat intr-o categorie, ai putea la fel de bine sa te asiguri ca are cea mai clara eticheta.

Totul incepe cu a-ti alege un singur element pe care sa te concentrezi si care sa fie temelia. Pentru ce vrei sa fii cunoscut? Pentru ce vrei sa fii custode?

Alegerea este ceva inspaimantator. Stiu!
Avem sentimentul ca orice am alege ne va bloca pentru totdeauna si ne simtim coplesiti. Dar decizia de a incepe este dusmanul inceputului.

Exista atat de multi oameni care pur si simplu stau fara sa avanseze, fara sa mearga in nicio directie, pentru ca sunt paralizati in fata posibilitatilor. Se tem ca se vor indrepta in directia gresita. Isi imagineaza situatia ca un cerc cu sagetile indreptate de jur imprejurul lor. Ar putea alege orice, dar daca aleg gresit ?

Adevarul este ca nu exista directie gresita. Ce alegi acum nu va fi acelasi lucru pe care-l vei face tot restul vietii. Te poti misca, asa cum am facut-o si eu de atatea ori!

Te incurajez sa vezi asta ca o linie de pornire, cu toate sagetile indreptate inainte. Singura modalitate de a alege gresit este sa nu alegi deloc. Nesiguranta este dusmanul deoarece orice pasul inainte este cu siguranta un progres.Bun venit in studio la Artvisiona! Din 2003 oferim servicii complete pentru antreprenori in toate eforturile de marketing online si offline, imbinand tehnici traditionale si digitale de promovare si creatie de continut pentru afaceri locale si internationale, pornind cu strategie si design de brand, pana la consultanta si educatie in marketing.
✨ De la idee la business. Constructie, comunicare si promovare de brand si rebrand pentru orice stadiu al afacerii tale: start-up, repozitionare, scalare, revitalizare;
✨ Strategie de brand si marketing;
✨ Creatie de continut pentru mediul online si offline.