#06 Cum sa obtii o pozitionare ideala de brand? ⌛️ 02:06

Avatar Simona Buzatu | February 8, 2022

Un brand este mult mai mult decat un nume, un slogan sau o sigla. Inglobeaza experienta completa livrata consumatorului. Rezultatul ideal al unui proiect de pozitionare de brand este un mesaj simplu si unic, usor de comunicat si de consolidat in timp. Iata trei ingrediente obligatorii in obtinerea acestui rezultat:

Relevanta

Beneficiul care face diferenta trebuie sa aibe insemnatate pentru consumator.
Gandeste ca un consumator si intreaba-te:
1. Este cu adevarat important acest beneficiu?
2. Este ceva pentru care clientii mei sunt dispusi sa plateasca?

Durabilitatea

Avantajul competitiv trebuie reconsolidat in timp pentru a fi tinut minte. Aici devine foarte importanta identificarea certificarilor care iti sustin principala afirmatie a brandului. Identifica un numar cat mai mare de elemente de sustinere pe care sa-ti construiesti strategia de comunicare. De exemplu, o companie care se pozitioneaza pe “incredere” poate folosi “linistea”, “eliminarea riscului”, “relatia personala”, “accesibilitatea” ca si elemente de sustinere.

Usor de comunicat si de inteles

Albert Einstein spunea: “Daca nu poti sa-i explici unui copil de 6 ani, nu intelegi nici tu”. Campul de atentie al consumatorului modern se micsoreaza. Orice actiune a brandului care necesita prea mult efort pentru a fi explicata si comunicata, nu merita urmarita. Foloseste cuvinte simple, limbaj uzual si imagini relevante pentru a explica de ce este mai buna oferta ta.Bun venit in studio la Artvisiona! Din 2003 oferim servicii complete pentru antreprenori in toate eforturile de marketing online si offline, imbinand tehnici traditionale si digitale de promovare si creatie de continut pentru afaceri locale si internationale, pornind cu strategie si design de brand, pana la consultanta si educatie in marketing.
✨ De la idee la business. Constructie, comunicare si promovare de brand si rebrand pentru orice stadiu al afacerii tale: start-up, repozitionare, scalare, revitalizare;
✨ Strategie de brand si marketing;
✨ Creatie de continut pentru mediul online si offline.